Μεταλλικά Προφίλ Rigips

Tα Συστήματα Ξηρής Δόμησης Rigips αποτελούν τη σύγχρονη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά προϊόντα δόμησης όπως το ξύλο ή τα τούβλα. Είναι κατάλληλα  για εφαρμογή σε  τοίχους, οροφές και δάπεδα.  Στα Συστήματα Ξηρής Δόμησης Rigips, χρησιμοποιούνται τα μεταλλικά προφίλ Rigips, τα οποία πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις των προδιαγραφών των κτιρίων  και ταυτόχρονα σημειώνουν πολύ υψηλές επιδόσεις. Η εγκατάστασή τους είναι ταχύτερη και ευκολότερη από αυτήν των παραδοσιακών προϊόντων.

Έως και 50 % ελαφρύτερα από τα  αντίστοιχα προϊόντα από ξύλο και έως και 70 % ελαφρύτερα από τα παλαιότερα υλικά δόμησης (όπως τούβλα, τσιμεντόλιθοι και πωρόλιθοι) τα μεταλλικά προφίλ Rigips  μεταφέρονται ευκολότερα. ‘Eτσι, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος,   καθώς μειώνονται οι εκπομπές Co2, που θα προέκυπταν κατά τη μεταφορά σε σύγκριση με τα άλλα υλικά. Παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, εγγυημένη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα μεταλλικά προφίλ και τα εξαρτήματα Rigips κόβονται εύκολα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης, είναι άκαυστα, διατηρούν το σχήμα τους σε μεγάλες ροπές και είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Με τη σωστή συσκευασία, μπορούν να αποθηκευτούν σε εξωτερικό χώρο και να εγκατασταθούν οποιαδήποτε εποχή, ανεξάρτητα  από τις καιρικές συνθήκες, παράγοντας που καθιστά πιο ευέλικτο τον προγραμματισμό της εγκατάστασης.

Επενδύοντας στην ‘Ερευνα και την Ανάπτυξη με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, φιλικών προς το περιβάλλον, η Rigips εγγυάται την ποιότητα των υλικών που διαθέτει στην αγορά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας και της ανθεκτικότητας των κατασκευών.

Αναζητήστε τα επώνυμα μεταλλικά προφίλ Rigips στους παρακάτω τύπους:

 • Ηχομονωτικά προφίλ
 • Μεταλλικά προφίλ πιστοποιημένα κατά ΕΝ 14195 & DIN 18182-1
 • Μεταλλικά προφίλ UNISTIL
 • Μπλε Μεταλλικά προφίλ Gyprofile

Μεταλλικά προφίλ UNISTIL της Rigips, κατά ΕΝ 14195

Τα μεταλλικά προφίλ UNISTIL (ορθοστάτες, στρωτήρες, οδηγοί οροφής και περιμετρικά προφίλ οροφής) της Rigips, έχουν σχεδιαστεί και παραχθεί, έτσι ώστε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας του Διεθνούς Προτύπου και να λειτουργούν αρμονικά με τα υπόλοιπα εξαρτήματα της Rigips στην Ξηρά Δόμηση.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν ευκολία και ταχύτητα στην εφαρμογή, καθώς και ασφάλεια στην κατασκευή παρέχοντας μία πολύ ποιοτική και οικονομικά ανταγωνιστική λύση στο χώρο της Ξηρής Δόμησης (επενδύσεις, τοιχοποιίες, οροφές).

Μεταλλικά προφίλ Rigips κατά ΕΝ 14195

'Ενα από τα βασικότερα στοιχεία των συστημάτων ξηρής δόμησης Rigips είναι τα μεταλλικά προφίλ. Η σημασία τους είναι πολλαπλή αφού συμβάλλουν στο χρόνο και το κόστος της κατασκευής, στη σταθερότητα της κατασκευής, αλλά και στις τεχνικές   απαιτήσεις (ηχομόνωση, πυροπροστασία, μηχανικές αντοχές, θερμομόνωση),  των συστημάτων Rigips.

H αντικατάσταση τους από άλλα προφίλ μπορεί να επηρεάσει όλες τις παραπάνω παραμέτρους και κατά συνέπεια την ίδια την κατασκευή.Έτσι γίνεται αναγκαίος ο έλεγχος και η παραγωγή των μεταλλικών προφίλ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά standards (ΕΝ) εξασφαλίζοντας σταθερότητα διαστάσεων και ιδιοτήτων.

Μεταλλικά προφίλ Rigips με διπλή πιστοποίηση κατά ΕΝ 14195 & DIN 18182-1

Στρωτήρας U
40/50/40
40/75/40
40/100/40
Πάχος 0,6 mm- μήκος 3000 mm

Ορθοστάτης C
50/50/50
50/75/50
50/100/50
Πάχος 0,6 mm- μήκος 3000 mm

Oδηγός οροφής C
27/60/27
Πάχος 0,6 mm- μήκος 4000 mm

Περιμετρικό προφίλ οροφής U
27/28/27
Πάχος 0,6 mm- μήκος 3000 mm

Περιμετρικό προφίλ οροφής U για διαμόρφωση πόρτας
40/50/40
40/75/40
40/100/40
Πάχος 2,0 mm- μήκος 3500 mm

Gyprofile - Τα επώνυμα μπλε μεταλλικά προφίλ

Τα νέα μεταλλικά προφίλ Gyprofile που λανσαρίστηκαν στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, ήρθαν για να αλλάξουν εντελώς το πεδίο στα μεταλλικά προφίλ της Ξηρής Δόμησης, θέτοντας τον πήχη ψηλά για κατασκευές υψηλής ποιότητας, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και απαιτήσεων και ταυτόχρονα φιλικών προς το περιβάλλον και το χρήστη.

Το μπλε χρώμα των μεταλλικών προφίλ Gyprofile κάνει τη διαφορά αισθητή, σε σύγκριση με τα κοινά μέταλλα, ωστόσο, η ειδική επίστρωση και επεξεργασία τους σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, κάνουν τη διαφορά σημαντική και ουσιώδη.

Η σταθερότητα των διαστάσεων και η πλήρης συμμόρφωση τους με το Πρότυπο UNI 10346 (κατηγοριοποίηση: DX51D + Z MA-AF), έρχονται να επιβεβαιώσουν τη ‘δύναμη’ και την δυναμική των νέων μεταλλικών προφίλ Gyprofile.

 • Αντισκωριακή προστασία: Η ειδική επικάλυψη των μεταλλικών προφίλ Gyprofile αυξάνει την αντοχή τους στην οξείδωση κατά 30%, σε σύγκριση με τα προφίλ γαλβανισμένου χάλυβα με απλή επικάλυψη.
 • Διηλεκτρική αντοχή: Η ειδική επίστρωση Gyprofile εμποδίζει το σχηματισμό ηλεκτροστατικών φορτίων που παρουσιάζουν συνήθως τα χαλύβδινα μέταλλα
 • Οικολογία: Η νέα οργανική επικάλυψη των μεταλλικών προφίλ Gyprofile δεν περιέχει χρώμιο (chromium-free).
 • Φιλικά προς τον χρήστη: Τα μεταλλικά προφίλ Gyprofile λόγω της ειδικής επεξεργασίας τους, δημιουργούν μία επίστρωση εξωτερικά που συνιστά εμπόδιο την απορρόφηση των οξειδίων που μπορεί να διαμορφωθούν σε έναν απλό χάλυβα κατά την επαφή με το δέρμα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο των τεχνητών, όσο και των ανθρώπων που θα ζήσουν σε αυτές τις κατασκευές.

Hχομονωτικά προφίλ

Στην γκάμα των μεταλλικών προφίλ συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω ηχομονωτικά προφίλ ξηρής δόμησης που αφορούν κατασκευές με απαιτήσεις ηχομόνωσης.

Στην γκάμα των μεταλλικών προφίλ συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω ηχομονωτικά προφίλ ξηρής δόμησης που αφορούν κατασκευές με απαιτήσεις ηχομόνωσης.

Ορθοστάτης για ηχομονωτικές εφαρμογές :

 • SP 50/50
 • SP 75/50
 • SP 100/50

Μήκος 3000mm